Translate

Sabtu, 28 Desember 2019

4 Cara Mudah Membedakan Iphone Asli dan Iphone yang PalsuCara Mudah Membedakan Iphone Asli dan Iphone yang Palsu - Anda boleh mengatakan bahawa Iphone adalah telefon pintar yang tinggi oleh ramai orang. Bermula dari kanak-kanak, remaja, malah ibu bapa tidak sabar-sabar untuk mempunyai telefon pintar iPhone. Selalunya sebab utama mengapa ramai memilih iPhone kerana kamera yang terdapat di iPhone adalah hasil yang sangat baik. Ini boleh dibuktikan dari hasil instastory di Instagram. Jika anda melihat dengan teliti, keputusan kamera iphone adalah lebih baik daripada hasil kamera yang lain.

Oleh itu, iPhone sangat diperlukan. Dalam keadaan ini ia sering dieksploitasi oleh individu yang tidak bertanggungjawab dengan iphone replika atau iphone buatan yang mempunyai matlamat perniagaan lain untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan. Ada kemungkinan bahawa di antara kamu masih ada yang sangat biasa tentang produk iphone asli dan palsu atau replika produk iphone. Dan tidak tahu perbezaan yang sangat spesifik tentang iphone asli dengan yang palsu?

Dalam kes itu, ramai juga menyatakan bahawa produk asal dengan palsu itu sendiri mempunyai perbezaan yang sangat sedikit. Tetapi anda tidak perlu bimbang kerana di bawah akan diberikan bagaimana membezakan iphone asal dengan palsu.

Cara Membedakan iPhone Asli dengan Palsu

Berikut adalah beberapa perbezaan antara telefon bimbit iPhone tulen:

  • Kewujudan AppStore 
Cara pertama yang anda boleh cuba untuk mengetahui tentang iphone yang anda gunakan adalah tulen atau palsu dengan memeriksa kehadiran kedai aplikasi pada telefon bimbit iphone anda. Kerana semua produk epal pasti mempunyai kedai aplikasi.

Sekiranya anda mempunyai Google Play Store pada telefon pintar iPhone anda, ia boleh menjadi telefon Android yang mempunyai reka bentuk badan yang sama seperti iPhone atau dengan kata lain produk palsu. Jadi perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan ialah memeriksa kewujudan gedung aplikasinya.

  • Simak Sistem Pengendalian
Cara seterusnya untuk dapat membezakan antara iPhone asal dengan iPhone palsu, sila semak sistem operasi yang digunakan. Sudah tentu untuk iPhone asal itu sendiri menggunakan sistem operasi IOS.

Bagi produk palsu atau palsu menggunakan sistem operasi Android yang disesuaikan sama seperti IOS. Untuk lebih jelas, sila semak tetapan dan kemudian sistem pengendalian.

  • Cek Imei 
IMEI sendiri seperti kod unik dan rahsia yang bertujuan untuk menjadi identiti telefon bimbit atau telefon bimbit.

Jika iPhone anda benar-benar sahih maka IMEI anda boleh dikesan dengan mudah. Bagaimana untuk memeriksa iPhone IMEI juga sangat mudah untuk hanya memasukkan tetapan maka info telefon bimbit juga akan mempunyai maklumat mengenai IMEI iPhone.


  • Harga yang normal
Sebenarnya untuk mengetahui perbezaan antara iphone asal dan yang palsu adalah sangat mudah, hanya memberi perhatian kepada harga.

Jika harga berpatutan maka anda agak tenang dan santai, tetapi jika harganya tidak munasabah misalnya ia terlalu murah maka anda perlu mengesyaki telefon ini. Kini pastikan anda juga membeli iPhone di kedai telefon pintar yang dipercayai. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang dan bimbang tentang produk palsu ini.


This Is The Oldest Page


EmoticonEmoticon